Løkke har rejst for 770.000 skattekroner

Ekstra Bladet kan nu afsløre, at Lars Løkke Rasmussens rejseudgifter for klimafonden Global Green Growth Institute (GGGI) særligt er skudt i vejret på grund af en række meget dyre flyrejser, der i gennemsnit er løbet op i 64.000 kr. stykket.

Det viser en redegørelse fra GGGIs hovedkvarter i Seoul til udviklingsminister Christian Friis Bach (RV), som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Redegørelsen er blevet lavet efter Ekstra Bladet i lørdags afslørede, at Venstre-lederen i sit første år som GGGI-formand har brugt 24.000 kroner pr. rejsedag - og samlet har rejst for over en million kroner for organisationen, der bliver støttet med 90 millioner danske udviklingskroner.

Redegørelsen afslører, Løkke i alt brugt over 777.000 bistands-kroner på flybilletter, de 15 gange han har rejst som formand for den skatteyder-betalte klimafond. På den måde har en returbillet i gennemsnit kostet 52.000 kroner, hver gang Venstre-lederen er steget ind i et fly som formand for Global Green Growth Institute. Men Ekstra Bladet har gennemgået Løkkes 15 rejser som GGGI-formand - og reelt viser de nye oplysninger, at alene flybilletterne har kostet hele 64.000 kr. på 11 af Venstre-lederens rejser.

Fremover skal Lars Løkke flyve på businessclass, når han rejser for GGGI. Det fremgår af redegørelsen fra GGGI til Udviklingsministeriet.

 

Dagens Gossip