Løkke henter beskæftigelsesminister hos arbejdsgiverne

Som den eneste ikke folkevalgte bliver den tidligere direktør i Dansk Arbejdsgiverforening Jørn Neergaard Larsen ny beskæftigelsesminister.

Jørn Neergaard Larsen har været administrerende direktør for Dansk Arbejdsgiverforening (DA) siden 1996 og har siddet i den tidligere regerings Dagpengekommission. Han stoppede i DA i maj.

Inden han blev administrerende direktør i DA, var han organisationsleder på lønmodtagersiden i Danmarks Jurist- og Økonomforbund (Djøf).

Fra 1981-96 var han næstformand i KTO, der forhandler overenskomster for alle ansatte i kommuner og amter.

På vej ind i Statsministeriet søndag morgen ønsker Jørn Neergaard ikke at kommentere, om han som ny minister vil ændre på dagpengereglerne.

- Nu sidder jeg ikke længere som medlem af kommissionen, så nu vil jeg afvente rapportens anbefalinger, og så må vi se.

Som direktør for DA har Jørn Neergaard talt for at skære i de sociale ydelser, som man har gjort i Sverige. De mange ydelser er blevet fuldstændig uoverskuelige, og det er med til at skubbe danskere, der godt kan arbejde, ud af arbejdsmarkedet, mener han.

I april sagde han til DR Nyheder:

- Hvis man sammenligner os med for eksempel Sverige, så er der ét punkt, hvor Danmark virkelig kommer til at fremstå som et taberland. Og det er vores høje antal af voksne i den arbejdsdygtige alder, der bliver forsørget af det offentlige.

Jørn Neergaard, der er uddannet cand.jur. har ved siden af posten i DA været næstformand i PFA.

I europæisk sammenhæng har han siden 1996 repræsenteret dansk erhvervsliv i den europæiske arbejdsgiver- og industriorganisation Businesseurope.

/ritzau/

Dagens Gossip