Løkke: Hjort må udrede boligydelse til pensionister

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vil ikke gå ind i sagen om, at Udbetaling Danmark er begyndt at administrere efter den nye boligydelse, før den er blevet vedtaget.

Udbetaling Danmark hævder, at de har orienteret forhandlingsparterne om beslutningen, som betyder, at 325.000 danskere får en lavere boligydelse til januar. Det sker, selv om blå blok tirsdag sløjfede lovforslaget.

Statsministeren mener dog, at det må være finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), der må håndtere sagen, fordi Hjort var leder af forhandlingerne omkring finansloven og boligydelsen.

Spørgsmål: Hvad siger du til det kaos?

- Det har vi heldigvis en finansminister til at udrede, siger Lars Løkke Rasmussen.

Spørgsmål: Så det er ikke dit problem, at 325.000 danskere får den forkerte ydelse på baggrund af den finanslov, som din regering har forhandlet?

- Jeg står i spidsen for en regering, som også skal sikre, at de bliver implementeret. Hvis der er nogle praktiske problemer, så er de til for at blive løst. Men det er finansministeren, som tager sig af det, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han afviser, at han er ligeglad med, at de 325.00 danskere får et mindre rådighedsbeløb i januar måned:

- Jeg er bestemt ikke ligeglad. Det er fordi, jeg tager det meget alvorligt, at jeg henviser til finansministeren, siger Løkke og henviser til, at Claus Hjort Frederiksen har bedre indsigt i sagen.

/ritzau/

Dagens Gossip