Løkke hylder tidligere hårdkogt bandekriminel

Fra hærdet kriminel til selvlært skuespiller.

41-årige Roland Møller har ikke taget den direkte vej til de skrå brædder, men strabadserne med at komme ud af bandekriminaliteten og hive en Bodil-pris hjem for sit skuespil belønnes nu også af tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

- I Løkkefonden arbejder vi med at få unge drenge væk fra kanten ved at give dem en ny chance.

- Roland Møller har fjernet sig selv fra kanten, ja, han var faktisk langt over kanten og står i dag som et lysende eksempel på, at det er muligt at ændre sit liv, hvis man har viljen og får muligheden, siger formand Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

- At Roland så oven i købet har overskud til at hjælpe andre, siger meget om ham, og det er derfor, han er mere end egnet til at være Årets Knægt, siger fondens formand.

Med roller i filmene "R", "Kapringen" og "Nordvest" har den autodidakte skuespiller Roland Møller vakt opsigt.

For 10 år siden var han netop kommet ud af Horsens Statsfængsel. Det lykkedes ham at blive en del af rapperen Jokerens pladeselskab og siden debutere i skuespillets verden.

Roland Møller har været nomineret til en Bodil tre gange og vandt i år statuetten for bedste mandlige birolle for sin præstation i "Nordvest".

Og prisen som Årets Knægt gør Roland Møller både glad og stolt, selvom han ikke kendte til Løkkefonden i forvejen.

- Det betyder mere, end folk regner med. Jeg kæmper stadig dagligt, det har jeg det fint med, men det er ikke så let. Derfor er jeg også meget glad for den her anerkendelse, siger han i pressemeddelelsen.

Roland Møller får prisen for at have brudt sit eget mønster ved at forlade et råt bandemiljø for i stedet at arbejde sig op til en position som anerkendt skuespiller.

Samtidig arbejder han som mentor med at hjælpe andre unge ud af kriminalitet.

/ritzau/

Dagens Gossip