Løkke klar til brugerbetaling hos lægen

Venstre-formanden siger, at man eksempelvis kan sænke brugerbetalingen på tandlægebehandling mod at betale et tilsvarende beløb for at gå til den praktiserende læge.

»Når jeg ser nogle af de mennesker, som for eksempel har svære tandproblemer og måske er på bunden af vores samfund, så vil jeg personligt gerne give lidt for at gå til min læge til et almindeligt rutinebesøg, hvis modstykket var, at nogle af de mennesker så kunne få ordnet deres tænder,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Han understreger, at Venstre ikke vil øge brugerbetalingen i sundhedsvæsenet. Det handler om, at den nuværende andel af brugerbetaling kan fordeles anderledes.

»Når jeg siger, at jeg hilser den debat velkommen, så er det selvfølgelig fordi, jeg godt kan se for mig, at man kunne gøre det anderledes. Det, der er vigtigt for mig at slå fast, er, at vi har ingen ambitioner om mere brugerbetaling. Danskerne betaler allerede i dag selv en andel af sundhedsomkostningerne, og vi har ingen ambition om at øge den andel,« siger han.

V-formanden understreger ligeledes, at han ikke har noget konkret forslag om, hvordan man bør ændre på sammensætningen af brugerbetaling i sundhedsvæsenet.

»Jeg har ikke noget forslag, og hvis man skulle have et forslag, så ville man rimeligvis skulle have nogle til at sidde og grave det her ud først. Jeg forstår også, at det er den tanke, de Radikale har haft og måske stadig har,« siger Lars Løkke Rasmussen.

I 2006 stillede de Radikale et beslutningsforslag om at nedsætte et udvalg, der skulle analysere brugerbetaling, og det er stadig partiets holdning i dag, syv år senere. Det understreger sundhedsordfører Camilla Hersom (R) over for dr.dk.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) siger imidlertid, at det er »meget risikabelt at lege med tanken om, at det skal koste penge at gå til sin egen læge«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip