Løkke klar til at støtte angreb uden om FN

»Hvis der er en international alliance under opbygning, som vil statuere et eksempel i forhold til Assad, og er der en anmodning om et dansk bidrag, så er vores grundindstilling selvfølgelig, at det vil vi ikke modsætte os,« siger Venstres formand.

Ifølge Løkke har det internationale samfund alt for længe siddet på hænderne, og det kan få konsekvenser for Syrien på sigt.

»Man kan godt være bekymret om, hvorvidt der er udsigt til succes, når man engagerer sig så sent,« siger han.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har meddelt, at Danmark er parat til at støtte et angreb mod Syrien uden om FN - selv om hun tidligere på ugen har peget på, at Danmark hele tiden har »lagt vægt på at følge FN-sporet. Det har altid store konsekvenser at gribe ind uden et FN-mandat«.

Lars Løkke Rasmussen mener, at de skiftende udmeldinger fra statsministeren kan påvirke den danske befolknings opbakning til en indsats i Syrien.

»Det at gå i krig er en alvorlig beslutning, det kræver også folkelig opbakning, og der synes jeg, det er bekymrende, at man skifter holdning hen over en nat, uden at bedrede den danske befolkning,« siger han.

Venstres formand peger desuden på, at han savner en strategi for, hvad regeringen vil gøre efter et angreb mod Syrien.

»Hvad skal der blive af Syrien? Hvordan dæmmer man for alvor op for den humantære katastrofe? Hvad er exitstrategien? Hvad er det for land, det skal være på den anden side? Der er har vi brug for at høre, hvad regeringens overvejelse er i den situation. Vi har intet hørt fra regeringen i den her sag,« siger Løkke, der dog ikke vil oplyse, hvad Venstre mener, man skal gøre efter et angreb.

Spørgsmål: Hvad er Venstres bud på, hvad der skal ske?

»Vi kommer det ikke nærmere nu,« siger Løkke.

Spørgsmål: I efterlyser en strategi fra regeringen for, hvad der skal ske med Syrien efterfølgende. Hvad mener I?

»Vi kommer det ikke nærmere nu,« siger Venstres formand.

De vestlige stormagter varsler, at der inden længe vil blive fremsat beviser for, at den syriske præsident har angrebet sin egen befolkning med kemiske våben, og USA og Storbritannien har allerede meldt ud, at man er sikker på, at Assad står bag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip