Løkke klar til vækstaftale uden byrdestop

Sådan lyder det fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), der ellers tidligere har kaldt ønsket om et byrdestop »et af de vigtigste ønsker« i forbindelse med forhandlingerne om en vækstpakke.

Lars Løkke Rasmussen tror dog ikke på, at han kan overbevise regeringen om, at et byrdestop er den rigtige vej at gå.

»Det går ikke for godt med mit byrdestop,« siger Lars Løkke Rasmussen søndag aften.

Han kalder regeringens udspil til en vækstpakke »et skridt i den rigtige retning«, men skridtet måtte gerne være større og allerhelst blive fulgt op af et byrdestop.

»Bedst ville det være, hvis et endnu større skridt blev fulgt op af et håndfast løfte om et byrdestop, altså et signal om at nu kan man regne med det her, nu er der ingen risiko for, at man dagen efter finder på nye skatter, afgifter og byrder med Enhedslisten,« siger han.

Mens ønsket om et byrdestop ikke er afgørende for, at Venstre kan gå med i en vækstaftale, vil Lars Løkke Rasmussen have renset regeringens vækstudspil for det, han kalder »to skønhedspletter«.

»Der er et forslag om at øge aktieavancebeskatning, det er en rigtig dårlig idé. Det er vi imod, og det er en plet, der skal renses væk, og så er der det forhold, at regeringen af rene politiske grunde indfører en særlig afgift på ansatte i den finansielle sektor for at sikre, at bankerne ikke får del i selskabsskattelettelsen,« siger han.

Finansminister Bjarne Corydon (S) har ingen planer om at imødekomme Venstres ønske om et byrdestop.

»Vi har som regering sagt klart, at vi ikke har planer om at hæve skatterne for erhvervslivet fremadrettet, men at indføre det, Lars Løkke kalder et byrdestop, som, så vidt jeg forstår, ville betyde, at man ikke kunne gøre mere for arbejdsmiljø, ikke kunne gøre mere imod social dumping, ikke kunne gøre mere for dyrevelfærd og nogle af de andre ting, vi synes, er vigtige i Danmark, det synes jeg ikke hænger sammen,« siger Bjarne Corydon.

Dagens Gossip