Løkke: kontanthjælpsloft giver mindre skat

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, vil gennemføre en ny jobreform, hvis han igen bliver statsminister efter næste folketingsvalg.

Med jobreformen skal der indføre et nyt kontanthjælpsloft, som sætter et maksimumbeløb for offentlige ydelser til arbejdsløse kontanthjælpsmodtagere.

Pengene skal i stedet bruges på skattelettelser for de laveste indkomster, annoncerer Løkke i sin tale ved Venstres landsmøde i Odense.

- Et nyt moderne kontanthjælpsloft skal fastsætte et loft over, hvor meget man kan modtage i offentlige ydelser. Ud over kontanthjælpen kan der eksempelvis være tale om boligsikring, særlig støtte, børnecheck, børnetilskud og en række enkeltydelser.

- Hver en krone, vi sparer på et nyt, moderne kontanthjælpsloft, skal bruges til at sænke skatten for de laveste indkomster. Og hvis vi kan finde flere, skal vi gøre mere.

- På den måde gør vi gevinsten ved at tage et arbejde - også på et lavtlønsområde - større. Der er der brug for, siger Løkke i sin tale.

Venstre-formanden mener, at det nuværende system "gør grin med det arbejdende folk". Det skyldes, at for mange mennesker ifølge Løkke får en alt for lav økonomisk gevinst ved at tage et lavtlønsarbejde frem for at forblive kontanthjælpsmodtager.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen får 330.000 danskere ikke noget nævneværdigt ud af at gå på arbejde, mens flere end 14.000 danskere direkte betaler penge for at gå på arbejde frem for at være på kontanthjælp.

- Derfor har vi brug for en "det skal da kunne betale sig at arbejde"-reform, fastslår Løkke.

Venstre-formanden foreslår også, at der skal laves en ny samlet reform af ungdomsuddannelserne, som opfølger på den reform af erhvervsskolerne, som skal forhandles i efteråret.

/ritzau/

 

Dagens Gossip