Løkke: Kontanthjælpsloftet er lidt med den hårde hånd

7000 børn vil ifølge udregninger fra Beskæftigelsesministeriet komme under den tidligere regerings fattigdomsgrænse som følge af regeringens kontanthjælpsloft.

- Ja, kontanthjælpsloftet er lidt med den hårde hånd, erkender statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under Folketingets spørgetime, hvor Enhedslisten afkræver ham et svar.

- Skattelettelser til efteråret skulle gerne være med den bløde hånd, fortsætter Løkke i folketingssalen.

Han peger på, at to tredjedele af de børn, der kommer under den tidligere regerings fattigdomsgrænse, kan relateres til flygtninge og indvandrere. Derfor mener han, at tallene vidner om fejlslagen integration.

I begyndelsen af maj afgav beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) - efter et halvt års ventetid - et folketingssvar til Socialdemokraternes finansordfører Benny Engelbrecht.

Heri fremgår det, at kontanthjælpsloftet og den lavere integrationsydelse betyder, at cirka 11.800 personer, heraf omkring 7000 børn, kommer til at leve under den fattigdomsgrænse, som den tidligere regering opererede med.

En grænse, som Venstre-regeringen har skrottet.

- Helt grundlæggende anerkender vi ikke den måde at opgøre fattigdom på, som den tidligere regering lagde til grund, siger Løkke.

- Jeg bryder mig ikke om at sende folk ned under nogen fattigdomsgrænse, og derfor skal vores politik ikke bedømmes på enkeltelementer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip