Løkke kræver ny store reformer og en ny mentalitet

Mens det meste af Christiansborg er optaget af at hjælpe de udfaldstruede dagpengemodtagere, gør Løkke det nu klart, at der er behov for endnu flere reformer, som blandt andet skal skabe et større arbejdsudbud, hvis Danmark skal kunne håndtere fremtidige kriser.

Der er behov for en mentalitetsændring, mener Venstres formand.

»Vi må ikke skabe et billede af, at tingene er overstået nu. De reformer, der er lavet, er ikke i sig selv nok til at skabe et harmonisk samfund, når økonomien vender sig. Der er behov for flere reformer. Vi må ikke stoppe her,« siger Lars Løkke.

Han nævner skattetrykket, beskæftigelsesindsatsen, udviklingsbistanden og hele den offentlige sektor, som mål for sin reformiver, men afviser at fremlægge konkrete planer for, hvor kniven præcist skal skære.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) modtager Løkkes udspil med åbne arme.

»Jeg er fuldstændig enig i, at vi skal blive ved med at reformere. Og jeg synes, det er meget positivt, hvis han har mod på at fortsætte også inden for denne valgperiode,« siger Margrethe Vestager og henviser til arbejdet i det såkaldte Carsten Koch-udvalg som inspirationskilde til en reform af hele beskæftigelsesområdet.

SFs politiske ordfører, Jonas Dahl, afviser ikke nye reformer, men opfordrer til at slå koldt vand i blodet.

»Vi har gennemført meget store reformer inden for det seneste halve år. Nu tror jeg, det er klogt at trække vejret og se en effekt af de initiativer, vi har lagt frem,« siger han.

Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen er skeptisk. »I Venstre plejer reformer at betyde, at man forringer velfærden. Derfor synes jeg, at Vestager skal fortælle danskerne præcist, hvilke af Lars Løkkes ideer hun har lyst til at gennemføre,« siger hun.

Dagens Gossip