Løkke listede uden om ubehagelig afhøring

Med en tjenesterejse, der aldrig fandt sted, har Lars Løkke Rasmussen (V) fået tid til at forberede sin afhøring i Statsløsekommissionen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge forskningschef og lektor i statskundskab ved Danmarks Journalisthøjskole, Roger Buch, har den tidligere statsminister nu endnu et alvorligt forklaringsproblem i en sag, der kan ende i rigsretten.

- Det er uheldigt. Bestemt for Lars Løkke, fordi han tidligere har haft problemer med at forklare, hvor han har været hvornår, fastslår Roger Buch og henviser til den famøse Rio-rejse sidste sommer midt under skatteforhandlingerne.

Den såkaldte "statsløsesag" udviklede sig tirsdag til en politisk bombe under oppositionens leder.

Her kastede et vidneudsagn fra tidligere departementschef i Statsministeriet, Karsten Dybvad, nemlig et potentielt uheldigt lys over Løkke.

Det har siden sidste efterår været planlagt, at Løkke samme dag skulle afhøres om sin rolle. Lige efter Dybvad, der var hans højre hånd i Statsministeriet.

Løkke var imidlertid slet ikke på tjenesterejse i tirsdags. Dagen blev anvendt på møder på Christiansborg, inden han sidst på eftermiddagen gæstede folketingssalen i cirka 10 minutter.

Her tog han for første gang i 2013 ordet i Folketingssalen i form af to korte bemærkninger om Palæstina. Derefter gik han.

Lars Løkke havde via sin advokat meddelt kommissionen i april, at en tjenesterejse forhindrede ham i at vidne tirsdag den 21. maj. Det forklarer formanden for Statsløsekommissionen, landsdommer Peter Buhl, til Ekstra Bladet.

- Advokaten forklarer, at hans klient (Lars Løkke, red) skal på tjenesterejse den 21. maj, siger Peter Buhl.

Lars Løkke har dermed fået ekstra forberedelsestid i modsætning til de 46 øvrige vidner, der er afhørt - herunder generalsekretær i Nato, Anders Fogh Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen henviser til sin advokat, Nicolai Mallet, men siger:

- Min bisidder aftaler, hvornår jeg skal komme.

- Din tidligere departementschef gav nogle interessante oplysninger i tirsdags. Er du tilfreds med en uges ekstra forberedelse?

- Jeg får ikke en uge ekstra. Min forberedelse starter, når der står i min kalender, at jeg skal derud.

/ritzau/

 

Dagens Gossip