Løkke: Meget tyder på at kortene er pakket med EL

20 minutter.

Så kort tid tog det, fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, gik ind ad glasdøren i Finansministeriet onsdag aften til endnu en runde i finanslovforhandlingerne, til han trådte ud igen.

- Vi kommer ikke og banker på igen. Vi kommer, hvis regeringen kommer i tanke om, at den faktisk reelt gerne vil lave en aftale med os, siger Løkke.

Venstreformanden lægger dog ikke skjul på, at han ikke rigtigt tror på, at regeringen vil kigge i retning af de borgerlige partier, når der skal indgås en aftale om næste års finanslov.

- Det er tre uger siden, vi var her sidst. Vi har ikke hørt fra regeringen i mellemtiden, men de har holdt mange møder med Enhedslisten.

- Derfor er der desværre meget, der peger på, at kortene er pakket med Enhedslisten på forhånd, sagde Løkke på vej ind til det korte møde med finansminister Bjarne Corydon (S).

Og det indtryk er der ikke ændret på efter mødet.

- Vi skal jo ikke sidde og spilde hinandens tid. Jeg har klart markeret, at Venstre gerne vil have en aftale, men hvis regeringens sigte ikke er at lave en aftale med os, så spilder vi jo både regeringens tid og vores tid.

- Jeg har været mange år nok i politisk arbejde til at vide, hvornår er der en fornemmelse af, at det her er for alvor, og det ikke bare er for sjov, siger Lars Løkke.

Da Venstre for tre uger siden var til et indledende sættemøde om finansloven, var det med et hovedkrav om, at regeringen skulle fremrykke initiativer fra forårets vækstpakke på en milliard kroner, som ellers først træder i kraft i 2015.

Og det er fortsat "entrébilletten" for forhandlinger med Venstre, fastslår Løkke:

- Når vi nu er enige om, at det vil være godt for at skabe private danske arbejdspladser at give en håndsrækning til dansk erhvervsliv, så er der ingen grund til at vente til 2015. Så kan vi ligeså godt komme i gang.

/ritzau/

Dagens Gossip