Løkke: Myter om udgiftsstop skal bekæmpes

»Myterne står ellers i kø. Man må forstå, at der ikke er grænser for, hvor mange tusinder, der skal fyres, hvis vi (Venstre, red.) kommer til - hvis man altså ukritisk lytter til Socialdemokraternes regnedrenge i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd,« sagde Løkke.

»I virkeligheden er det jo ret enkelt. Udgiftsstoppet betyder, at det offentlige forbrug kan vokse med løn- og prisstigningerne. At man dag for dag, år for år, kan købe det samme antal varer og tjenesteydelser og have det samme antal offentligt ansatte,« forklarede han.

Men målet er ikke det samme antal offentligt ansatte, understregede den tidligere statsminister. Målet er heller ikke flere eller færre, men derimod bedst mulig service for pengene. Udgiftsstoppet er ikke et mål, det er et middel.

»Kvaliteten af den offentlige service skal være i top. Og den skal måles på resultatet - ikke på, hvad det har kostet at yde den,« fastslog Lars Løkke Rasmussen, der påpegede, at regeringen selv har planer om at effektivisere den offentlige sektor for 12 milliarder kroner.

»Så myten om, at et udgiftsstop automatisk fører til dårligere offentlig service er derfor netop en myte. Den skal vi ikke ligge under for. Den skal vi bekæmpe,« sagde V-formanden med adresse til partiets kandidater til næste måneds regions- og kommunalvalg.

»Danskerne ved godt, at vi ikke bare bevidstløst kan blive ved med at gøre verdens største offentlige sektor større og større. De ved godt, at den ikke automatisk bliver bedre og bedre, fordi vi bruger mere og mere,« understregede han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip