Løkke: Nu kan vi genoptage vækstforhandlingerne

»Vi er blevet enige om at fjerne de her to kæmpe sten, der ligger i vejen for, at man kan komme videre, og det betyder, at man nu forhåbentlig kan lave en kontanthjælpsreform, og at man komme i mål med SU, og at man kan gøre det på en måde, hvor vækstplanens første fase bliver et par milliarder mere,« siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), foran Finansministeriet efter forhandlingerne.

De blå partier har blandt andet krævet, at de har mulighed for at genindføre kontanthjælpsloftet efter et valg. Samtidig har de krævet en løsning på det, de har blevet betegnet som en potentiel »bombe« under SU-systemet - en EU-dom, der gør det nemmere for udenlandske studerende fra andre EU-lande at modtage SU.

Uden de to knaster kan forhandlingerne nu fortsætte hos uddannelsesminister Morten Østergaard (R) og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.

»Det betyder, at der nu er mulighed for, at man her i eftermiddag kan genoptage drøftelserne i Beskæftigelsesministeriet, i Undervisningsministeriet og forhåbentligt meget, meget hurtigt lave en aftale, som kan give samlet set et par milliarder mere til at lette byrder,« siger Løkke.

Forhandlingerne om SU og kontanthjælp genoptages senere i dag. Pengene fra reformerne skal bruges til at finansiere vækstpakken.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen vil parterne også mødes senere torsdag i Finansministeriet for at forhandle videre om en vækstpakke.

Dagens Gossip