Løkke: Ny asylpakke kan bremse ukontrolleret indvandring

Flygtninge- og migrantkrisen i Europa udfordrer Danmark, men statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er overbevist om, at den asylpakke på 34 tiltag, der er ved at blive forhandlet helt færdig, kan bremse tilstrømningen herhjemme.

Det siger Løkke i sin åbningstale lørdag ved Venstres landsmøde i Herning.

- Opholdsvilkår betyder noget for tilstrømningen. Det har man hørt os sige før. Fordi vi mener det. Og vi er i fuld gang med at lave tingene om.

- Vi har gennemført et straksindgreb allerede før sommerferien - med en lavere integrationsydelse for nytilkomne. Vi har strammet reglerne for statsborgerskab.

- Vi har lavet en aftale om første del af asylpakken tidligere i denne uge, og netop her til formiddag sidder partierne i Finansministeriet og forhandler om resten af de i alt 34 initiativer.

- Det er nødvendigt. Og det gør en forskel. Det er med til at passe på Danmark, siger Løkke.

Han understreger endnu engang foran de over 1600 fremmødte mennesker i Herning Kongrescenter, at antallet har betydning for integrationen.

- I mine øjne er der ingen tvivl om, at det betyder noget for, hvor mange udlændinge der kommer hertil, og hvem der kommer hertil. Det er en kæmpemæssig udfordring, når Europas grænser er under massivt pres.

- EU-Kommissionen forventer, at en million asylansøgere vil krydse grænsen til EU alene i år. Og herhjemme har vi været nødt til at opjustere vores prognose for 2016 til 25.000 personer. Det er et meget højt tal. Det er faktisk også for mange.

- I længden er det ikke holdbart. Også selvom det er selvfølgelig skal ses i sammenhæng med vores nabolande, hvor der alene i år formentlig kommer op mod 190.000 til Sverige og 800.000 til Tyskland, siger Løkke.

Danmark skal tage ansvar, hvilket Sverige på det seneste har beskyldt Danmark for ikke at gøre.

Svenskerne har indført grænsekontrol og opfordret Danmark til at gøre det samme. Grænsekontrol nævner Løkke ikke med et ord i sin tale. Men han gentager flere gange, at Danmark tager ansvar.

- Vi skal være et åbent samfund. Men vi må også åbent sige, at ukontrolleret indvandring fører til sociale problemer, integrationsudfordringer, parallelsamfund og massivt pres på de sociale kasser.

- Det kan vi ikke i længden håndtere. Det svækker vores sammenhængskraft - menneskeligt, socialt og økonomisk, siger Løkke.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip