Løkke og blå blok vil have grænsekontrol

Samtlige partier i blå blok vil have statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at indføre en midlertidig grænsekontrol i stil med den, som Sverige indfører fra klokken 12 torsdag.

Meldingen kommer efter, at statsministeren onsdag lancerede en kommende plan med en række stramninger på udlændinge- og asylområdet i erkendelse af, at de hidtidige bebudede stramninger, som længe har været til forhandling i blå blok, alligevel ikke er nok.

Det er kun to måneder siden, at statsministeren senest erklærede sig og regeringen "overhalet af virkeligheden", og nu mener De Konservatives politiske ordfører, Mai Mercado, at Løkke må se at komme på forkant.

- Man må altså begynde at navigere i den virkelighed, man er i, i stedet for hele tiden at være på bagkant. Og det kan man jo passende gøre ved at indføre midlertidig grænsekontrol, siger hun.

Løkke afviser - som hidtil - at indføre grænsekontrol, blandt andet med henvisning til, at Danmark kan risikere at få flere asylansøgere ved at stoppe alle.

Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen, mener, at den svenske beslutning kan få antallet af asylansøgere i Danmark til at stige. Han vil derfor se handling fra regeringen.

- Situationen kalder på to ting. Den ene er, at der kommer nogle asyl- og udlændingestramninger - og gerne ret hurtigt. Der har regeringen rykket sig i den rigtige retning. Desuden skal der være bedre kontrol ved de danske grænser, siger han.

Liberal Alliances retsordfører, Simon Emil Ammitzbøll, oplyser til Ritzau, at han har fortalt regeringen, at også Liberal Alliance mener, at der skal indføres midlertidig grænsekontrol.

- Jeg mener, at hvis Sverige foretager midlertidig grænsekontrol, så bør Danmark gøre det samme i den periode, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip