Løkke og hans tro væbnere topper dansk magtliste

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) er den mest magtfulde person i Danmark.

Det er konklusionen i Berlingskes årlige magtanalyse, hvor blandt andet fremtrædende politikere og erhvervsfolk er blevet målt og vejet af et ekspertpanel på 71 personer.

Listen over de mest magtfulde danskere domineres i høj grad af Christiansborg-politikere. Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er henholdsvis nummer to og tre på magtlisten.

På fjerdepladsen finder man departementschef i Statsministeriet Christian Kettel Thomsen, der er den højest placerede ikke-politiker på listen. Han efterfølges af den tidligere leder af De Radikale Margrethe Vestager, der i dag er EU-kommissær.

De Radikales nuværende politiske leder, Morten Østergaard, er nummer 42.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) og justitsminister Søren Pind (V), der begge har været meget aktive i den politiske debat i forbindelse med blandt andet flygtninge- og migrantsituation, tager gevaldige spring opad listen til henholdsvis nummer syv og ti fra nummer 68 og 140 sidste år.

Fra erhvervslivet er Novo Nordisks administrerende direktør, Lars Rebien Sørensen, ene om at komme i top-10. Nils Smedegaard Andersen fra A.P. Møller-Mærsk er i år nummer 12.

LO's formand, Lizette Risgaard, er placeret som nummer 26 og dermed fagbevægelsens mest magtfulde person ifølge magtanalysen.

Paneldeltagerne bag analysen har modtaget en bruttoliste fra Berlingske med 159 magtfulde danskere.

De er hver især blevet bedt om at bedømme hver person på listen ud fra en skala fra 1-7, hvor 7 gives til en person med stor magt.

I gennemsnit får Lars Løkke Rasmussen vurderingen 6,49.

Definitionen på magt i Berlingskes analyse er "muligheden for indflydelse på det danske samfunds udvikling".

/ritzau/

Dagens Gossip