Løkke og Thulesen sætter slutspurt ind før folkeafstemning

Ja eller nej.

Det skal vælgerne tage stilling til på torsdag, hvor folkeafstemningen om EU-retsforbeholdet finder sted, og politikerne har for alvor sat slutspurten ind.

To af de markante profiler i valgkampen - statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og DF-formand Kristian Thulesen Dahl - vil de kommende dage gå på gaden for at overbevise vælgerne om at stemme henholdsvis ja og nej.

Statsministeren tilbringer onsdagen i Region Syddanmark, hvor han besøger Aabenraa Statsskole og Haderslev Handelsskole for at debattere det danske retsforbehold.

- Det er ved at være sidste chance for at få overbevist så mange som muligt om, at vi skal stemme "ja" til at omdanne det danske retsforbehold til en tilvalgsordning.

- Der er mange gode grunde til at stemme ja, men først og fremmest skal vi sikre det fortsatte medlemskab af Europol, og det ser jeg frem til at diskutere med de studerende, siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

Efter debatterne tager Løkke til Odense, hvor han efter planen går på gaden ved Flakhaven fra klokken 14 sammen med lokale folketingsmedlemmer for at opfordre vælgerne til at stemme "ja" 3. december.

Thulesen Dahl er i København både onsdag og torsdag. DF-formanden står onsdag eftermiddag fra klokken 15 til 17 ved Storkespringvandet på Strøget i København. Her vil han opfordre vælgerne til at stemme "nej".

Torsdag morgen vil Thulesen Dahl stå foran Hovedbanegårdens indgang over for Tivoli mellem klokken 6.50-8.00.

Vælgerne skal stemme ja, hvis de ønsker en såkaldt tilvalgsordning, eller nej hvis de ønsker at bevare retsforbeholdet.

Ja-partierne består af Venstre, Socialdemokraterne, De Konservative, SF, De Radikale og Alternativet.

Fra Enhedslisten, DF og Liberal Alliance er opfordringen til danskerne at stemme nej. Det samme mener Folkebevægelsen mod EU.

/ritzau/

Dagens Gossip