Løkke om droppet næse: Vi skal ikke kritisere embedsmænd

De borgerlige partier var enige med Enhedslisten om at uddele en næse til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for sin ageren i sagen om Morten Bødskov (S) og retsudvalgets aflyste tur til Christiania.

Men næsen blev ikke til noget, fordi blå blok ikke ville være med til at give kritik af Statsministeriets departementschef, Christian Kettel Thomsen, for hans rolle i sagen.

Og det skyldes ifølge Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, at man ikke vil være med til at lege "børnehave".

- Der er jo flertal for at give statsministeren en næse, men Enhedslisten har åbenbart fået den opfattelse, at skal man sætte sådan en på statsministeren, så skal man også sætte en næse på en navngiven embedsmand i Statsministeriet.

- Men lad os nu holde lidt på formerne. Det er jo sådan, at det er ministeren, der må stå til ansvar. Hvis der er noget at klandre en embedsmand for, så er det statsministerens opgave. Det er ikke Folketingets opgave, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han mener i øvrigt ikke, at departementschefen har gjort noget galt. Ansvaret ligger alene hos Thorning.

- Alt, hvad han har foretaget sig, er løbende forelagt statsministeren, og så er det statsministeren, der må tage ansvar.

- Vi har set mange sager, hvor man skubber embedsmændene foran sig, og nogen må sige, nok er nok. Vi er nødt til at holde på formerne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip