Løkke om skifte i Politiken-top: Lidegaard har skarpe holdninger

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har indimellem fået sin morgenkaffe galt i halsen, når Politikens nu forhenværende chefredaktør havde en leder på forsiden af den kulturradikale morgenavis.

Det afslører statsministeren i en skriftlig kommentar til, at Bo Lidegaard nu er fortid som chefredaktør. Den post overtager Informations nuværende chefredaktør, Christian Jensen.

- Bo Lidegaard er et engageret menneske med skarpe holdninger til alt, der rører sig i samfundet, udtaler Løkke, der selv har arbejdet sammen med Bo Lidegaard, der har en fortid som embedsmand.

Blandt andet var Lidegaard en af de ledende embedsmænd, da Danmark i 2009 var vært for det internationale klimamøde, der, modsat hvad mange havde håbet, ikke endte i en storstilet aftale.

Løkke, der også var statsminister dengang, stod i spidsen for det danske værtskab.

Selv om de altså har en fortid sammen, betyder det ikke, at de er specielt enige, lader statsministeren forstå.

- Vi er langt fra enige om alting, og indimellem har lederne med signaturen "bl" givet mig morgenkaffen galt i halsen.

Bo Lidegaard fortsætter som skribent og anmelder på Politiken, og det glæder Lars Løkke Rasmussen, der kalder Lidegaard en "meningsdanner af den gamle skole."

Statsministeren siger i sin skriftlige kommentar, at Politiken med kommende chefredaktør Christian Jensen i spidsen også fremover vil give mange danskere stof til eftertanke fra morgenstunden.

Lidegaard fratræder ifølge den officielle pressemeddelelse efter gensidig aftale.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip