Løkke om skifte i Politiken-top: Lidegaard har skarpe holdninger

Skrevet af admin

28/04/2016

Dagens topnyheder

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har indimellem fået sin morgenkaffe galt i halsen, når Politikens nu forhenværende chefredaktør havde en leder på forsiden af den kulturradikale morgenavis.

Det afslører statsministeren i en skriftlig kommentar til, at Bo Lidegaard nu er fortid som chefredaktør. Den post overtager Informations nuværende chefredaktør, Christian Jensen.

- Bo Lidegaard er et engageret menneske med skarpe holdninger til alt, der rører sig i samfundet, udtaler Løkke, der selv har arbejdet sammen med Bo Lidegaard, der har en fortid som embedsmand.

Blandt andet var Lidegaard en af de ledende embedsmænd, da Danmark i 2009 var vært for det internationale klimamøde, der, modsat hvad mange havde håbet, ikke endte i en storstilet aftale.

Løkke, der også var statsminister dengang, stod i spidsen for det danske værtskab.

Selv om de altså har en fortid sammen, betyder det ikke, at de er specielt enige, lader statsministeren forstå.

- Vi er langt fra enige om alting, og indimellem har lederne med signaturen "bl" givet mig morgenkaffen galt i halsen.

Bo Lidegaard fortsætter som skribent og anmelder på Politiken, og det glæder Lars Løkke Rasmussen, der kalder Lidegaard en "meningsdanner af den gamle skole."

Statsministeren siger i sin skriftlige kommentar, at Politiken med kommende chefredaktør Christian Jensen i spidsen også fremover vil give mange danskere stof til eftertanke fra morgenstunden.

Lidegaard fratræder ifølge den officielle pressemeddelelse efter gensidig aftale.

/ritzau/