Løkke: Regeringen skaber maksimal usikkerhed

Ifølge Løkke gør udspillet det dyrere at være dansker, og regeringen burde i stedte have sat fokus på at skabe arbejdspladser.

»Regeringen har præsenteret endnu en lappeløsning. Jeg synes, det værste er, at regningen bliver sendt videre til ganske almindelige danskere, som de er flest. En ganske almindelige familie, der går på arbejde og betaler sine a-kassekontingenter, får næste år en regning på op mod en par tusind kroner,« siger Lars Løkke Rasmussen med henvisning til, at udspillet blandt andet finansieres med en stigning i a-kassebidraget på maksimalt 60 kroner per måned efter skat i 2014. Et beløb, der falder året efter.

Udspillet fra regeringen kommer til at koste i omegnen af to milliarder kroner. De penge burde bruges på at skabe job i stedet, påpeger Løkke.

»Hvis man havde et par milliarder, skulle man måske hellere investere dem i at skabe rigtige, danske arbejdspladser. Der er ikke noget perspektiv for nogen - heller ikke dem, der går på dagpenge - i at være på offentlig forsørgelse,« siger han.

Lars Løkke Rasmussen roser regeringen for blandt andet at have indgået en vækstpakke med Venstre, men når man efterfølgende laver »lappeløsninger« med Enhedslisten, så forstummer rosen prompte fra Venstre-formanden.

»Det bekræfter min opfattelse af den her regering, som altså skifter mellem at lave fornuftige løsninger sammen med os, der gør det billige at være dansker, for derefter sammen med Enhedslisten på ny at gøre det dyrere.«

»Min voldsomste kritik af den her regering er i virkeligheden, at det set med danskernes øjne er totalt uforudsigeligt, hvad der sker«, siger Lars Løkke Rasmussen.

»Den form for usikkerhed skaber maksimal utryghed i den danske befolkning,« understreger han.

Venstre-formanden understreger dog, at han ikke har i sinde at ændre i aftalen, hvis Venstre kommer til magten efter valget, selvom om nogle af tiltagene rækker ind i næste valgperiode.

Dagens Gossip