Løkke roser EU-plan om udlicitering af flygtningekrise

EU-Kommissionens plan om at tømme sparegrisen i Bruxelles og sende tre milliarder euro til Tyrkiet, så tyrkerne kan tage hånd om syriske flygtninge, modtages med bifald af den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Han understreger, at det er penge til at hjælpe syriske flygtninge. De er ikke til Tyrkiet.

- Ser man lidt kynisk på det, så rækker pengene langt længere, hvis vi bruger dem i Tyrkiet i et samarbejde med Tyrkiet, frem for at sidde og vente på at endnu flere mennesker trænger op igennem Europa.

- Her vil de banke på Danmarks dør, hvor de skal have integrationsydelser og integrationsprogrammer, og hvad ved jeg, siger Lars Løkke Rasmussen efter topmødet.

De europæiske stats- og regeringschefer blev ifølge statsministeren enige om snarligt at holde et EU-topmøde om - og med - Tyrkiet.

Der tales om 22. november, men datoen er ikke bekræftet.

Finansieringen af en EU-fond på tre milliarder euro til Tyrkiet er ikke aftalt, men ifølge EU-Kommissionens regnemodel står Danmark til at bidrage med 48 millioner euro (360 millioner kroner) til fonden.

- Kommissionen er blevet bedt om at lede i alle EU's pengekasser, bødekasser og andre steder, som kan bruges her, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsministeren kalder diskussionen om omfordeling af flygtninge og migranter inden for Europas grænser for "en skyggediskussion", der ikke tager hånd om problemet.

- Men tingene har flyttet sig, for på det første møde, jeg var med til, handlede det om omfordeling. Nu handler det ret meget - og næsten udelukkende - om, hvordan løser vi problemer.

- Det er både langsigtet ved at få skabt fred i Syrien, men det er også lige nu at gøre noget, der virker, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Dagens Gossip