Løkke savner respekt for de klogeste elever

Det var en hovedpointe i Lars Løkke Rasmussens (V) partiledertale ved Folkemødet på Bornholm.

»Vi kan og bør også stille krav om, at viden skal værdsættes. Alt for mange dygtige børn oplever i dag, at de bliver lukket ude, mobbet og set ned på. De børn, der kommer i skole med lektierne lavet, de rigtige bøger i tasken og lyst til at lære, er danske helte i miniature,« sagde Lars Løkke Rasmussen.

Venstre-formanden valgte i den forbindelse at referere dele af dancehall-sangeren Raske Penges nummer »Intelligent«. Her synger Raske Penge om at være rigtig god i timerne, men knap så heldig i frikvartererne, samt at det kan føles ubekvemt at have et stort talent.

»Det skal vi tage alvorligt. Vi skal turde være stolte af vores dygtige elever. De skal udfordres og anerkendes. Akkurat som vi skal samle de elever op, som har det svært, så skal skolen også være for de kloge. Dem, vi alle sammen kan lære af,« sagde Lars Løkke.

Løkke understregede dog, at han ikke kender Raske Penge, der til daglig hedder Rasmus Poulsen, personligt, og at det også ville være forkert af Løkke at bruge Raske Penge som en slags maskot for Venstres politik.

»Godt nok er han i hvert fald på ét punkt mere liberal end Venstre. Jeg ved, han arbejder for fri cannabis i Danmark, men det er sådan set ikke det interessante. Det interessante er, at Raske Penge har begået en tekst, som på mange måder tør bryde et dansk tabu om at hylde de kloge og dygtige,« sagde Løkke.

Venstres formand gentog desuden, at der i hans øjne er brug for nye løsninger i det danske samfund generelt, og det indebærer blandt andet en ny balance mellem den offentlige og private sektor, lød det fra Løkke.

»Balancen går via et udgiftsstop i den offentlige sektor, så der bliver bedre råd til at sænke skatter og afgifter, så vi kan lette virksomhedernes byrder. Og dermed sikre danske arbejdspladser. Fordi velstand er forudsætning for velfærd – og ikke omvendt,« sagde Lars Løkke.

»Det er et nyt standpunkt, en ny holdning, en ny position – kald det lige, hvad I vil. Men det er nødvendigt, og derfor siger jeg det i god tid, inden et valg. Det er mit udgangspunkt for Venstre i regering.«

»Jeg ønsker at holde igen på de offentlige udgifter for at sætte skatterne ned. Relativt mindre offentlig sektor og lavere skat, som sikrer danske arbejdspladser. Det er Venstres retning. Jeg kan ikke sætte decimaler på eller garantere, hvor langt vi kommer. Men jeg kan garantere, at vi ikke går den modsatte vej,« sagde Lars Løkke Rasmussen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip