Løkke ser rum for forbedring inden vækstforhandlinger

Skrevet af admin

15/06/2014

Dagens topnyheder

Der er brug for en stor vækstaftale, hvis den danske økonomi skal være bedre sikret i fremtiden.

Sådan lyder det fra Venstres partiformand, Lars Løkke Rasmussen, søndag aften på vej ind til forhandlinger med regeringen om en kommende vækstpakke.

- Vi får ikke lavet nogen aftale i dag, men jeg håber, at vi får sat skub i det, fordi der er rum for forbedring, siger han.

Regeringen har lagt et udspil med 89 konkrete initiativer på bordet, som skal lette de danske virksomheders hverdag og dermed gøre det lettere at skabe arbejdspladser.

- Ud af de 89 forslag, som regeringen har foreslået, har vi for flere uger siden sagt god for to tredjedele af dem - måske flere, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Men før den store aftale, der er bundet flot sammen og virker, er der nogle alvorlige knaster, fortsætter han.

Ifølge Venstreformanden handler det om energisiden, hvor der er brug for, at lempe energiafgifterne, "så det kan mærkes".

Det kræver, at der kommer penge på bordet, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.

- Det er også derfor, at vi har kædet det sammen med beskæftigelsesindsatsen, og om vi kan billiggøre det område, siger han om Venstres krav.

- Til gengæld er det sådan, at hvis vi og regeringen kan finde hinanden og komme af med de alvorlige knaster, kan der også hurtigt laves en aftale, tilføjer Lars Løkke Rasmussen.

På den anden side af forhandlingsbordet sidder finansminister Bjarne Corydon (S), som inden forhandlingerne med oppositionspartiet udtrykker håb om en konstruktiv dialog.

- Vi er altid forberedt på hvad som helst, når vi har den her type forhandlinger. Men den rimelige forventning må være, at vi møder et Venstre, der går sagligt til sagen, siger ministeren.

- Vi står i en situation, hvor der er 89 forslag på bordet, og som kan gøre landet seks milliarder kroner rigere og bidrage til vækst og beskæftigelse.

- Min appel i den her forbindelse er derfor, at der ikke går taktik i forhandlingerne, men at man tænker på økonomi og arbejdspladser, før man tænker på politiske gevinster, fortsætter Bjarne Corydon.

/ritzau/