Løkke siger god for Lundes indblanding i mølleprojekt

Uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) har opbakning fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) trods sin politiske indblanding i et vindmølleprojekt, hvor hans far og bror havde økonomiske interesser i millionklassen.

Det står klart, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen tirsdag svarede på spørgsmål fra pressen om Ekstra Bladets historie:

- Vi kan ikke have et system, hvor man ikke kan arbejde politisk med ting, blot fordi man ved noget om det eller er berørt af det, siger Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge Ekstra Bladet lagde Esben Lunde Larsen i foråret politisk pres på Trafikstyrelsen for at få bygget en stor vindmøllepark ved indflyvningen til Stauning Lufthavn i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Trafikstyrelsen havde af sikkerhedsmæssige årsager vendt tommelfingeren nedad til at opføre 25 kæmpe vindmøller i nærheden af lufthavnens landingsbane.

Men hvis den beslutning blev ændret, stod ikke bare Esben Lundes familie, men også han selv til en økonomisk gevinst, skriver Ekstra Bladet.

Esben Lunde Larsen fortalte dog ikke noget om sine økonomiske interesser, da han kaldte daværende transportminister Magnus Heunicke (V) i samråd om sagen.

Lunde Larsen var også som kommunalpolitiker i en position, hvor han kunne påvirke sagen. Han kan i dag ikke huske, om han erklærede sig inhabil, når byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune behandlede vindmølleprojektet.

Lars Løkke Rasmussen vil dog ikke kritisere Esben Lunde Larsen for ikke at være mere åben om sine økonomiske interesser.

- Jeg tror, at tager man ud i Danmark, eksempelvis til det sted hvor forskningsministeren er opstillet, så vil man finde, at der er et stærkt lokalkendskab. Folk vil være bekendt med, hvem folketingsmedlemmet er, og hvilken relation han har, siger Lars Løkke Rasmussen.

Venstre har i de seneste år flere gange været ramt af sager, hvor der er sat spørgsmålstegn ved, om V-politikere har brugt deres magtposition til at sikre sig selv goder.

Lars Løkke Rasmussen har selv haft flere bilagsager, og senest valgte tidligere regionsrådsformand Carl Holst (V) at forlade posten som forsvarsminister. Det skete i sagen om et eftervederlag fra Region Syddanmark til mere end 800.000 kroner - og mistanke om, at han har brugt en embedsmand i sin personlige valgkamp.

På spørgsmålet, om vindmøllesagen er udtryk for, at der hersker en særlig kultur i Venstre, hvor det er i orden at bruge sin politiske position til egen vinding, siger Løkke:

- Hvis der med kultur i forhold til forskningsministeren menes, at man lever i sit lokalsamfund, og at man tager alvorligt, hvad der rører sig og tager det op på Christiansborg, så har jeg ikke noget imod den kultur, der er.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip