Løkke: Smykkeforslag er det mest misforståede i historien

Skrevet af admin

12/01/2016

Dagens topnyheder

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mener, at forslaget om at beslaglægge asylansøgeres værdigenstande, er "det mest misforståede lovforslag i danmarkshistorien".

- Regeringen introducerer nu nogle ændringsforslag for at sikre, at forslaget kommer i balance med intentionen, siger Lars Løkke Rasmussen på et pressemøde tirsdag efter regeringens seminar.

Udlændinge-, integrations og boligminister Inger Støjberg (V) har tidligere justeret på forslaget for at imødekomme regeringens støttepartier og få skabt et flertal for lovforslaget.

Blandt andet ændrede Støjberg forslaget, så kontantbeløb eller værdien af medbragte genstande skal overstige 10.000 kroner, før det kan komme på tale at beslaglægge dem til dækning af udgifterne til ansøgernes ophold.

Tidligere havde forslaget en beløbsgrænse på 3000 kroner.

Statsministeren uddyber under pressemødet, at man i den offentlige debat kan få det indtryk, at når folk kommer til grænsen, så vil man fra dansk side vende bunden i vejret på dem og ryste den sidste mønt ud af lommen på dem.

- Forslaget handler helt grundlæggende om, at i et samfund som det danske, hvor vi har universelle rettigheder, der klarer man som udgangspunkt sig selv, hvis man kan, ellers får man hjælp, lyder det fra Løkke, der tilføjer:

- Hvis man henvender sig på kommunen for at få kontanthjælp, får man intet, hvis man har fri formue på over 10.000 kroner. Derfor ville det være forkert, hvis asylansøgere uanset deres frie formue ikke skulle betale noget selv.

- Så ville vi behandle en asylansøger bedre end en dansk kontanthjælpsmodtager.

Under pressemødet berørte Løkke også det faktum, at man fra regeringens side har udskudt skattereformen til efteråret, hvor man har et overblik over, hvor meget flygtninge- og asylsituationen kommer til at koste.

/ritzau/