Løkke sporer støtte til at gå efter parallelaftale

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er i mandagens løb blevet bestyrket i sin opfattelse af, at der er opbakning til, at Danmark fortsat skal være en del af det europæiske politisamarbejde, Europol.

Det fortæller han i et interview med TV2, efter at han mandag har mødtes med de fleste af Folketingets partier på Marienborg.

- Vi sidder bestemt ikke nej'et overhørigt. Formålet med drøftelserne er at se på, om der er noget, hvor vi skal i gang med at forhandle parallelaftaler, siger statsministeren til TV2.

- Danskerne har ikke stemt nej til Europol, vurderer han.

Lars Løkke Rasmussen fastslår også, at regeringen vil gå efter en såkaldt parallelaftale om Europol, og det vurderer han, at der er opbakning til blandt partierne og befolkningen.

- Der er nogle centrale ting omkring grænseoverskridende kriminalitet og terror, hvor vi prøver at opnå en parallelaftale, forklarer han.

Flere af partierne har ytret ønske om, at det nej, som mere end 53 procent af vælgerne stod bag ved folkeafstemningen torsdag, vil føre til en helt ny og mere EU-kritisk europapolitik.

Statsministeren vil dog i første omgang fokusere på en aftale, der kan sikre fortsat dansk deltagelse i Europol, lader han forstå.

- Det, vi kigger på nu, er den opgave, vi sidder med, efter at vi fik et nej i torsdags. Og og med nej'et er der allerede en mere kritisk linje.

- Nej'et har allerede vist sig i, at Danmark har en mindre tilknytning til EU i de her dimensioner, end vi ellers ville have, siger Lars Løkke Rasmussen til TV2.

/ritzau/

Dagens Gossip