Løkke: At stemme ja viser tillid til folkestyret

Hvis du ønsker, at Danmark skal fortsætte i Europol, kan du sætte din lid til det danske folkestyre ved at stemme ja til folkeafstemningen. Du kan også håbe på, at EU-Parlamentet, EU-Kommissionen og EU-landenes statsledere er villige til at lave en parallelaftale.

Det er ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mulighederne 3. december. Han mener nemlig, at afstemningen i høj grad er et spørgsmål om tillid til vores politiske system.

- For mig handler det ikke om tillid til den enkelte politiker, og hvor højt vi rangerer i forhold til ejendomsmæglere, journalister og brugtvognshandlere, men om tillid til det danske folkestyre, siger Løkke.

Regeringslederen var onsdag eftermiddag på besøg på Københavns Universitet, hvor de studerende kunne stille spørgsmål omkring den forestående folkeafstemning.

Statsministeren argumenterede derfor for sit partis opfordring til at stemme ja, og sikre Danmark i fremtiden kan deltage i Europol.

For selvom statsministeren ikke opfordrer folk til at have blind tillid til ham og hans kolleger på Christiansborg, så anser han stadig et ja som det sikreste valg.

Løkke har i hvert fald ikke samme tillid til, at EU-parlamentarikere, kommissærer og samtlige stats- og regeringsledere er villige til at forhandle en parallelaftale på plads, der sikrer Danmarks deltagelse i Europol, hvis retsforbeholdet består.

- Med et ja vælger vi det, vi kender. Med et nej det, vi ikke kender.

- Hvis man stemmer nej, vælger man at have tillid til EU, hvis man fortsat vil være med i Europol. I det valg håber jeg, at man vil have tillid til det danske demokrati, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip