Løkke stemmer gerne for tjenestemands-model

»Der er cirka 80 procent ansatte i staten, der er på de vilkår, hvor lederen har ledelsesretten, men hvor man ikke bare står til rådighed uden varsel døgnet rundt. Det forekommer mig sådan set at være meget fornuftigt,« siger Løkke.

Spørgsmål: Så hvis det bliver løsningen, så stemmer I for?

»Det vil vi ende med at gøre. Helt grundlæggende synes vi også, tiden er kommet, hvor vi nu skal bringe den her konflikt til ophør. Lad os få børnene tilbage i skolen.«

Ifølge kilder tæt på regeringen tager indgrebet nemlig udgangspunkt i tjenestemændenes arbejdstidsregler. Det betyder, at lærerne mister den arbejdstidsaftale, som gør, at arbejdstiden fastsættes i overenskomsten - og ikke fra lederens side. Udgangspunktet bliver altså, at lederen får mulighed for at tilrettelægge lærernes arbejdstid.

Det præcise indgreb vil blive præsenteret af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) og børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) på et pressemøde i Statsministeriets Spejlsal klokken 10.

»Hvis vi får normaliseret lærernes arbejdstid og får knæsat et princip om, at lederen har ledelsesretten, selvfølgelig i dialog med medarbejderne, så er det en varig løsning,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Indgrebet ventes at blive behandlet som en hastelov, og ifølge BT har Folketingets formand bedt folketingsmedlemmerne være klar til afstemninger fredag og lørdag. Dermed kan elever og lærere være tilbage på landets skoler allerede på mandag.

Dagens Gossip