Løkke stiller krav til Corydon: Fremryk vækstpakken

Ifølge Løkke giver det således ikke mening at forhandle videre, med mindre regeringen er parat til at se på en fremrykning, og V-formanden mener ikke, at han på mødet med Corydon har »fået noget signal fra regeringen om, at den er indstillet på det«.

»Det er den første forudsætning for, at vi kan komme i en seriøs dialog med regeringen, og derfor må jeg også sige, at jeg frygter, at det her bliver en gentagelse af, hvad vi har set de andre år, nemlig at der skal dækkes op med Enhedslisten,« siger Løkke med henvisning til, at regeringen de seneste år har indgået finanslovaftaler med støttepartiet.

Spørgsmål: Vil det sige, at I allerede betragter jer som reelt ude af forhandlingerne?

»Hvis ikke vi får et signal fra regeringen om, at den er indstillet på at fremrykke vækstpakken, så kommer der ikke en aftale med Venstre,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Vækstpakken blev indgået i april af alle partier i Folketinget med undtagelse af Enhedslisten.

I alt ønsker Venstre at lempe skatter og afgifter for virksomheder med fem milliarder kroner næste år, og den ene milliard skal altså komme ved en fremrykning af vækstplanens planlagte lettelser af skatter for landets virksomheder med en milliard kroner.

»Når vi er enige med regeringen om, at vi blandt andet skal give de små virksomheder længere kredittider, så er det jo dumt, at vi skal vente til 2015. Så kan vi lige så godt se at komme i gang,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Han regner dog ikke med, at Venstre kommer igennem med sit ønske om at lempe skatter og afgifter for samtlige fem milliarder kroner.

»Det er næppe realistisk, for det er Venstres ultimative ønske til finansloven 2014, og jeg har ikke nogen ide om , at vi kommer igennem med alle vores ønsker,« siger han.

Dagens Gossip