Løkke: Svensk id-kontrol efter nytår er kæmpe tilbageslag

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) beklager, at Sverige med stort flertal i Riksdagen torsdag har besluttet, at der efter nytår indføres id-kontrol på busser, fly og tog, som kommer til Sverige.

- Det er et kæmpe tilbageslag for Øresundsregionen, men det er der så ikke noget at gøre ved, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Beslutningen, som blev vedtaget med 175 stemmer for og 39 stemmer imod, kommer ikke som en overraskelse for den danske regering, som ifølge Løkke er godt forberedt, så man om nødvendigt kan gøre "det samme ved den dansk-tyske grænse".

- Det er ikke noget, jeg bryder mig ret meget om, men vi har det legale grundlag for at kunne gøre det. Vi har i øvrigt også det myndighedsmæssige beredskab. Så vi har forberedt os på det, siger Lars Løkke Rasmussen.

Den nye lov træder i kraft allerede 21. december, men ifølge det svenske nyhedsbureau TT vil id-kontrollen reelt begynde 4. januar.

Den svenske justits- og migrationsminister, Morgan Johansson (S), siger, at det er nødvendigt, at regeringen handler for at få nedbragt antallet af asylansøgere. Han siger, at dette vil ske i kraft af id-kontrollen.

Den danske statsministeren slår fast, at torsdagens beslutning ikke umiddelbart får den konsekvens, at Danmark vil gøre noget tilsvarende.

- Vi følger udviklingen tæt, og som sagt har vi det legale grundlag på plads for at kunne spejle den svenske løsning ved den dansk-tyske grænse, siger Løkke.

Han vil nu afvente "effekten" af den svenske beslutning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip