Løkke tager over fra Thorning: Selfiestang og EU-sokker

Skrevet af admin

29/06/2015

Mest læste i dag

Danmarks nu forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har nydt anerkendelse for at kunne begå sig på de internationale, bonede gulve.

Men en episode har om noget gjort hende berømt uden for landets grænser: Da hun ved Nelson Mandelas begravelse tog en såkaldt "selfie" sammen med USA's præsident, Barack Obama, og Storbritanniens premierminister, David Cameron.

Det skal formentlig forstås som en hentydning til den episode, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), mandag overrækker Thorning en såkaldt "selfiestang", der kan bruges til at holde mobiltelefonen, når man tager et foto af sig selv.

Derudover gav Løkke Thorning fire billetter til Grøn Koncert med en bemærkning om, at hun formentlig får mere tid til familien nu. Søndag overtog Mette Frederiksen nemlig formandsposten i Socialdemokratiet.

Løkke, hvis regering kun råder over 34 mandater, rakte under overdragelsen hånden ud til Thornings efterfølger.

- Da vi stod her sidst, var jeg ked af at miste serveretten i dansk politik, men hvis man har en god returbold, kan man godt få indflydelse, siger han.

- Jeg håber, hun har et godt returløb. Så kan vi lave noget sammen.

Thorning forærede Løkke en pose med forskelligt merchandise med EU-logo, blandt andet en paraply og et par sokker.

Gaven skulle ses som en påmindelse om Venstres og Socialdemokraternes enighed i EU-politikken.

- Jeg mener, Danmarks tilknytning til Europa er utrolig vigtigt. Derfor skal Lars Løkke mindes om, at Danmark skal være tæt på kernen af Europa, forklarede Thorning.

I sin tale opfordrede hun Løkke til at iklæde sig EU-grejet mindst en gang om måneden for at huske sig selv på EU's betydning.

/ritzau/