Løkke til folk på kontanthjælp: Lidt arbejde gør forskel

Lidt har også ret, er statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) svar til kontanthjælpsmodtagere, oppositionen og de organisationer, der har travlt med at overtale regeringen til at justere lovforslaget, inden det ventes vedtaget på torsdag.

Kontanthjælpsmodtagere skal arbejde mindst 225 timer, omkring seks uger, inden for et år, ellers skæres de i ydelser som den månedlige boligstøtte eller den såkaldte særlige støtte.

- Loftet er indrettet på den måde, at for eksempel den boligsikring, som bliver ramt af loftet, kan man bryde ud af med relativ kort beskæftigelse. Vi ønsker at lave et system, hvor det at arbejde lidt, frem for at lade være, gør en positiv forskel.

- Det handler om at søge en social mobilitet, hvor det lykkes for mennesker, der i dag er på kontanthjælp, at komme i arbejde, siger Lars Løkke Rasmussen under tirsdagens spørgetime i folketingssalen.

Lovforslaget, som allerede er blevet justeret to gange, møder krads kritik af oppositionen og flere organisationer, som mener, at det vil tvinge flere til at fraflytte deres bolig, fordi den bliver for dyr.

Leder af oppositionen og S-formand Mette Frederiksen spurgte under tirsdagens spørgetime derfor, hvad regeringen agtede at gøre, når kontanthjælpsmodtagere "givetvis bliver smidt ud af deres boliger".

Det fik Lars Løkke Rasmussen til at sætte fokus på, at der ikke er sket en udvikling i antallet af kontanthjælpsmodtagere.

- Vi kan se, at selv om beskæftigelsen er stigende, at vi har et stagnerende antal kontanthjælpsmodtagere. Vi er nødt til at gøre noget mere for at skabe noget mere social mobilitet, siger Lars Løkke Rasmussen.

I et høringssvar fra Danmarks Almene Boliger, BL, vurderes det, at omkring 14.000 familier vil få meget vanskeligt ved at fastholde deres nuværende bolig, når reglerne slår igennem.

Den vurdering afvises dog blankt af regeringen.

/ritzau/

Dagens Gossip