Løkke tjekkede Søfartsstyrelsens mulige lokaler i Korsør

190 ansatte i Søfartsstyrelsen rykker efter planen til Korsør i den nærmeste fremtid, og her kan de få arbejdsplads i erhvervsparken Glasværket.

Den inspicerede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag som et led i regeringens udflytning af 3900 statslige job - især fra København. Og han fandt lokalerne egnet.

- Slagelse Kommune er en af de 25 kommuner, som får en pæn andel - helt præcis 311 - af de 3900 statslige arbejdspladser, vi flytter ud.

- Og jeg har set én rigtig god mulighed for placering af 190 arbejdspladser, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Glasværket er et råhus på havnen i Korsør, som før husede et glasværk, men virksomheden lukkede i begyndelsen af 80'erne.

Nu kan huset få nyt liv, hvis det ender med, at Søfartsstyrelsen flytter ind.

Slagelse Kommune skal dog lægge sig i selen, hvis den vil sikre, at flere hundrede nye statslige ansatte ikke pendler fra København eller andre byer til Slagelse og Korsør, men bosætter sig i kommunen, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Det stiller krav om gode bosætningsmuligheder, god skolegang og den slags ting.

- Borgmesteren er repræsentant for et byråd, som er meget optaget af, at det kommer til at give nogle nye muligheder for Slagelse, siger statsministeren.

Regeringen flytter ikke kun job til provinsen. Den indfører også pendlerrabat på Storebæltsbroen og ændrer planloven, påpeger han.

- Når man flytter Søfartsstyrelsen her hen, hvor flådestationen ligger, så er man med til at styrke nogle maritime kompetencer i Slagelse Kommune, her i Korsør, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han kan ikke love, at flådestationen stadig ligger i Korsør om fem år.

Flåden flyttede fra Holmen i København til Korsør og Frederikshavn, men Folketinget skal forhandle et nyt forsvarsforlig, forklarer statsministeren.

- I dag er jeg ikke i stand til at give det krystalklare svar, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Dagens Gossip