Løkke trækker i bremsen over for Corydon

Venstre vil ikke lukke delaftaler i finansloven, der pålægger erhvervslivet nye byrder, før finansminister Bjarne Corydon (S) har meldt ud, om regeringen ønsker at indgå en samlet finanslovaftale med Venstre. Det siger Lars Løkke Rasmussen til Ritzau.

Venstre formand er bekymret for, at delaftalerne om flere praktikpladser, som forventes at blive færdig i næste uge, og forhandlingerne om Højteknologifonden vil pålægge erhvervslivet flere byrder og koste danske arbejdspladser.

- Det afgørende for os er, at den samlede finanslovaftale skaber flere private arbejdspladser i Danmark. I øjeblikket er der nogle decentrale drøftelser i gang, som koster snarere en skaber arbejdspladser.

- Det kan vi selvfølgelig ikke skrive ud, uden at vi har et samlet overblik over finansloven, og hvorvidt regeringen ønsker at indgå en aftale med os, siger Lars Løkke Rasmussen til Ritzau.

Spørgsmål: Skal de decentrale forhandlinger på standby, eller kan I godt fortsætte med at forhandle?

- Vi kan sagtens fortsætte med at forhandle, men vi lukker ikke aftaler, der øger byrderne på erhvervslivet eller udhuler Højteknologifonden og koster arbejdspladser, før vi har fået finansministeren på banen og fået nogle signaler om, hvad han vil med finansloven.

- Vil han have en aftale med Venstre med en erhvervsskattepakke og en kontanthjælpsreform, eller vil han ikke. Det har vi brug for at få at vide, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han understreger, at Venstre fortsat går efter at få en bred aftale om finansloven i stand med regeringen.

- Det her er ikke en taktisk melding eller et signal om, at vi ikke vil en finanslovaftale med regeringen. Vi vil hjertens gerne indgå en aftale, hvis den har perspektiv.

- Men det har ikke perspektiv for os at skrive små delregninger ud til erhvervslivet rundt omkring, hvis vi ikke kan se det i en sammenhæng, siger Lars Løkke Rasmussen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fastslog tirsdag på sit ugentlige pressemøde, at regeringen arbejder på at lukke en række delaftaler i finansloven, før forhandlingerne om den samlede aftaler i næste uge ventes at fortsætte i Finansministeriet.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip