Løkke: Trepart skal være færdig i marts

Skrevet af admin

09/02/2016

Mest læste i dag

Flere flygtninge skal i job. Det er det nødvendige første skridt i trepartsforhandlingerne, som regeringen indleder torsdag. De skal være afsluttet i marts, så Folketinget kan vedtage følgelovgivning inden sommerferien.

Det fastslår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) efter Folketingets spørgetime tirsdag.

Flygtninge er, ifølge statsministeren, i fokus, fordi udgifterne fortrænger velfærden, hvis ikke flere end før får job.

- Siden der gik hul på Europas grænser, står vi i en helt ekstraordinær situation. Hvis vi ikke får løst den, så forringer det vores muligheder for at løse mange andre udfordringer, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Hver gang vi får en flygtning ind til minimumsløn, så bliver vi alle 200.00 kroner rigere. Hvis vi ikke øger erhvervsfrekvensen for flygtninge bare til det niveau, som ikke-vestlige indvandrere har, så mangler vi 2,5 milliarder kroner om ganske få år.

Løkke afviser, at han kun vil forhandle om flygtninge i job, selv om LO's formand Lizette Risgaard også vil tale praktikpladser og uddannelse.

- Men mit punkt ét på dagsorden er, at nu er vi nødt til at få dette til at virke bedre, end det gør. Vi har udviklet allehånde ordninger: 80/20, job- og virksomhedspraktik og løntilskud, og hvad ved jeg. Og det virker ikke, siger Lars Løkke Rasmussen.

Hidtil har Danmark haft en voldsom debat om flygtninge, men har kun brugt ord. I Sverige og Tyskland er flere asylcentre brændt ned, ligesom svenskere i Stockholm har forfulgt unge omkring Sergels Torg, påpeger statsministeren.

- Hvis vi ikke får det håndteret på en balanceret måde, så kommer det til at ødelægge væres økonomi. Det kommer til at gøre noget ondt på vores sammenhængskraft. Jeg kan se på de sociale medier, at der er en polariseret debat, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/