Løkke udelukker dansk afstemning om EU-medlemskab

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviser, at Danmark kommer til at stemme om EU-medlemskab på linje med Storbritannien.

Og det gælder også, når den britiske aftale med EU er på plads.

- Vi hører til i EU, og jeg opererer ikke med, at vi skal have nogen folkeafstemning om det grundspørgsmål, siger Lars Løkke Rasmussen.

Dermed sætter statsministeren endegyldigt foden ned over for blå bloks største parti, Dansk Folkeparti.

Her har Kristian Thulesen Dahl talt for, at danskerne bør have en folkestemning, når briternes aftale med EU er på plads. Det skal gøre det muligt for danskerne at tage stilling til, om de vil have et mindre omfattende medlemskab af EU end det nuværende, siger Thulesen Dahl.

Men det kommer ikke til at ske, hvis Lars Løkke Rasmussen til den tid har magt, som han har agt.

- Vi har den relation til EU, vi har. Den hviler på de danske undtagelser. Jeg forudser så heller ikke, at der kommer en situation inden for en overskuelig fremtid, hvor vi skal tage et opgør med dem, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han udelukker til gengæld ikke en afstemning om Europol, hvilket kan blive nødvendigt, efter at danskerne sidste år sagde nej til at erstatte retsforbeholdet med en tilvalgsordning.

- Det er min holdning. Det er mit udgangspunkt. Og med det udgangspunkt vil vi i den kommende tid forfægte danske interesser, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Dagens Gossip