Løkke udskyder endnu en sag før et politisk tungt efterår

Regeringen udskyder nu en liberalisering af planloven, som ellers var ventet inden for en måneds tid.

Det er i forvejen et politisk tungt efterår, der venter regeringen, som skal tage fat på en skattereform, pensionsreform, ejendomsvurderinger, PSO-afgiften og endelig forhandlingerne om finansloven.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udskyder planloven i en redegørelse for april til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget.

- Ændring af lov om planlægning (liberalisering af planloven) forventes ikke længere fremsat i indeværende samling, lyder det.

Dermed står det ikke klart, om planloven udskydes til efteråret eller senere, da det blot fremgår, at det ikke bliver i den indeværende samling.

Redegørelsen er en plan for afviklingen af lovprogrammet på erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsens (V) område.

De første forhandlinger om planloven har allerede været i gang, hvor regeringen har fokus på, at ændringerne i planloven skal gavne landområderne.

Regeringen lægger blandt andet op til at tillade dobbelt så store butikker som nu. I dag sætter planloven en grænse på 1000 kvadratmeter for enkeltstående dagligvarebutikker, men det vil Venstre hæve til 2000 kvadratmeter.

Derudover vil regeringen hæve grænsen for størrelsen på dagligvarebutikker i bymidter og bydelscentre fra 3500 til 5000 kvadratmeter.

/ritzau/

Dagens Gossip