Løkke varsler kasseeftersyn ved valgsejr

Statens budgetter skal gås efter i sømmene, hvis Lars Løkke Rasmussen (V) bliver statsminister efter det kommende valg.

Det siger Venstre-formanden i et interview med Berlingske, hvor han varsler et såkaldt kasseeftersyn, hvor det blandt andet skal granskes, om SR-regeringens prognoser for dansk økonomi holder vand.

- Der bliver malet et meget rosenrødt billede af dansk økonomi. Min største bekymring - som også går på denne valgkamp - er, at de løfter, der bliver udstukket, bliver leveret på falske eller for optimistiske præmisser, siger Lars Løkke Rasmussen til Berlingske.

Han advarer blandt andet mod, at regeringen vil tillade, at statens underskud udgør tre procent af bruttonationalproduktet (BNP). Det er lige på grænsen af, hvad EU-reglerne tillader.

Samtidig er han bekymret for en voksende gæld.

I sin tid som statsminister fik Løkke selv en henstilling fra EU.

Desuden mener Venstres formand, at den såkaldte pensionsfinte, hvor man fremrykkede beskatning af kapitalpensioner, har været med til at "sminke tingenes tilstand".

Løkke var selv med til at skrive under på aftalen, men peger på, at man dengang ventede et meget mindre provenu, end hvad der viste sig at blive tilfældet.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) iværksatte selv et kasseeftersyn, da hun kom til magten i 2011. Her fandt man ubetalte regninger for to milliarder kroner.

Finansminister Bjarne Corydon (S) afviser, at der skulle være noget at komme efter ved et nyt kasseeftersyn.

- Dengang, han (Løkke, red.) var statsminister, var underskuddene så store, at de brød med EU's regler, og derfor blev vi sat under administration. Det har så været min opgave at løfte den forpligtelse med at ændre på tingene, siger Bjarne Corydon til Berlingske.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip