Løkke: Venstres aftalekrav er »100 procent ultimativt«

Det er den klare melding fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), der slår fast, at man »blot« vil være med til en aftale på området. En aftale kan Venstre nemlig sige op, hvis partiet selv kommer til magten efter et valg, understreger han.

Lars Løkke slår fast, at der under ingen omstændigheder kan rokkes ved kravet om en aftale.

»Det er 100 procent ultimativt. Det siger sig selv. Vi synes, det er en kæmpe fejl, at regeringen har revet kontanthjælpsloftet ned, så det for mange samboende kontanthjælpsmodtagere er sådan, at man skal ud og tjene lønninger, som mange danskere har svært ved, for at det kan betale sig at lave det ryk,« siger Venstre-formanden.

Venstre er stort set parat til at acceptere det udkast til en kontanthjælpsreform, som man har forhandlet sig frem til med regeringen nu. Men der er ting, der skal laves om efter et valg.

»Der ligger en skitse til en kontanthjælpsreform, det ser meget fornuftigt ud, men det er ikke den kontanthjælpsreform, vi selv ville lave, hvis vi havde magt, som vi har agt,« siger han.

»Den her regering startede med at rive kontanthjælpsloftet ned, så det for en gruppe af gifte kontanthjælpsmodtagere er sådan, at man skal ud og tjene 30.000 om måneden for at det kan betale sig at flytte sig ud af kontanthjælpen, man fjernede 225 timers-reglen og starthjælpen, og vi vil selvfølgelig have friheden til at kunne genindføre nogle af de ting, hvis vi skulle komme i regering igen,« siger han.

Kontanthjælpsreformen samt en SU-reform er med til at finansiere den omfattende vækstplan, som regeringen ligeledes forsøger at få på plads, og derfor er reformen på kontanthjælpsområdet vigtig for de videre forhandlinger.

Dagens Gossip