Løkke vil have fart på vækstforhandlinger

Det er budskabet fra Venstre og de Konservative, der onsdag morgen for første gang i godt to uger troppede op i Finansministeriet til forhandlinger om en vækstpakke med finansminister Bjarne Corydon (S).

»Vi håber, der snart kommer skred i det her,« siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V).

Finansieringen af vækstpakken, der skal skabe arbejdspladser og forbedre danske virksomheders konkurrenceevne, kommer blandt andet fra reformer af SUen og kontanthjælpen.

Men ifølge Lars Løkke Rasmussen går det alt for langsomt med de forhandlinger.

Spørgsmål: Er det ikke fair nok, at man sørger for at få finansieringen på plads, inden man begynder at bruge pengene?

»Jo, det er jeg helt enig i, og derfor er det også så vigtigt, at der kommer noget fart på de decentrale forhandlinger, for du har helt ret i, at man ikke kan bruge pengene fra kontanthjælp og SU, før man har fundet dem. Der sidder regeringen jo med den udfordring, at de skal prøve at finde en løsning med Venstre og de Konservative, men også med Dansk Folkeparti, og det er finansministerens ansvar at få tilrettelagt det,« siger Lars Løkke Rasmussen, der understreger, at Venstre er klar til at møde op.

»Vi møder op, hver gang der bliver kaldt, og det er både hos beskæftigelsesministeren, uddannelsesministeren og her i Finansministeriet,« siger han.

Også den konservative formand, Lars Barfoed (K), håber, at man inden længe kan lande en aftale.

»Vi er også utålmodige, vi synes, vi skal have en aftale så hurtigt som muligt. Jeg forstår de mennesker, der er utrygge på jobbet eller som mangler et job, og som ikke kan forstå, at der ikke sker noget,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip