Løkke vil have flere penge til vækstpakke

Men efter søndagens møde mellem regeringen og VK ser det ikke ud til, at regeringen er parat til at lægge flere penge på bordet, lyder det fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V).

»Vi har sagt til regeringen, at hvis man kunne få lidt flere penge ud af det, end det, der oprindeligt var tænkt fra regeringens side - de vil spare to milliarder på SUen og en milliard på kontanthjælpen - så ville det være godt, for så kunne man gøre mere af det gode,« siger Lars Løkke Rasmussen, der dog ikke er for optimistisk.

»Vi har testet regeringen nu på mange møder for at finde ud af, om vi kan få flere penge, for der skal ske noget, men det kræver, at regeringen er parat til at putte penge på bordet, og der går det lidt mere trægt,« siger Lars Løkke Rasmussen, der peger på flere områder, hvor regeringen kunne være mere ambitiøs.

»For det første lægger regeringen op til at øge de offentlige udgifter noget mindre, end det de gik til valg på - vi har foreslået et udgiftsstop. For det andet lægger regeringen op til at have en bestemt profil på øgede offentlige investeringer, det kunne vi godt se lidt anderledes for os. Og for det tredje så er der reformerne her, som for vores skyld gerne måtte være lidt mere ambitiøse både i omfang og i tempo,« siger han.

Parterne er efter aftenens møde enige om at splitte forhandlingerne om en vækstpakke op i to dele, så man formentlig inden for få dage kan lande en mindre vækstpakke uden en lettelse af selskabsskatten - parterne mødes allerede mandag klokken otte.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen er en forsigtig prognose i forhold til »anden halvleg« af vækstpakkeforhandlingerne, der foregår uden Dansk Folkeparti, at man kan forvente »et seriøst slutspil« i næste weekend.

Dagens Gossip