Løkke vil have lavere skat betalt af jobindsats

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, foreslår, at en reform af beskæftigelsessystemet skal kædes direkte sammen med en ny vækstpakke med skattelettelser til erhvervslivet.

Dermed lægger Lars Løkke Rasmussen et kontant krav på bordet forud for forhandlingerne med regeringen om den fremtidige jobindsats.

- Hvis vi skal ud i forhold til de ledige og ruske op i hele beskæftigelsessystemet, så skal det være fordi, der er det perspektiv, at der bliver skabt flere arbejdspladser.

- Så ja, jeg kan ikke se Venstre i en aftale om det ene og det andet, uden at det er koblet, siger Lars Løkke Rasmussen.

Ifølge Venstres formand vil lavere skatter og afgifter for erhvervslivet styrke konkurrenceevnen og dermed skabe arbejdspladser i Danmark, hvilket vil komme de ledige til gavn.

På partiets sommergruppemøde fremlagde Venstre sidste år et forslag til en reform af beskæftigelsessystemet, som ville betyde en besparelse på halvanden milliard kroner i 2014 og på sigt omkring fire milliarder kroner i 2020.

Statsministeren mener dog, at det er alt for tidligt at tale om et overskud fra reformen af beskæftigelsesindsatsen. Regeringen har nedsat et udvalg med den tidligere S-minister Carsten Koch i spidsen, som skal komme med anbefalinger til en ny jobindsats.

Først når udvalget har færdiggjort sit arbejde, vil regeringen komme med sit udspil, siger Helle Thorning-Schmidt:

- Regeringen har ikke låst sig fast på et tal, før reformen er gennemført. Det har Venstre, men hvordan kan Venstre vide, hvordan beskæftigelsessystemet vil se ud efter en reform, hvis man allerede har lagt sig fast på en besparelse?, lyder det fra Thorning.

Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen, rejser samtidig tvivl om Løkkes fire milliarder kroner. En beregning fra Finansministeriet viser ifølge Jesper Petersen, at Venstres udspil kun vil give 665 millioner kroner fra 2014 og frem.

Besparelsen kommer ifølge Finansministeriet især fra Venstres forslag om at genindføre starthjælp og kontanthjælpsloftet for at motivere flere på overførselsindkomst til at søge job.

- Konsekvensen af at lave en drastisk barbering af kontanthjælpen over en bred kam er, at flere børn kommer til at vokse op i fattigdom. Det er en urimelig politik, siger Jesper Petersen.

Lars Løkke Rasmussen fastholder, at Venstres skøn på fire milliarder kroner er korrekt.

Men uanset beløbets størrelse mener han, at Thorning allerede nu bør kunne tilkendegive, at en besparelse på jobindsatsen skal gå til lettelser af eksempelvis energiafgifterne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip