Løkke vil ikke pege fingre ad Jyllands-Posten

Skrevet af admin

13/01/2015

Mest læste i dag

Inger Støjbergs kritik af Morgenavisen Jyllands-Posten efter angrebet på Charlie Hebdo står tilsyneladende for egen regning.

Venstres politiske ordfører får i hvert fald ingen opbakning fra sin partiformand, Lars Løkke Rasmussen, efter at hun i sidste uge udtrykte skuffelse over, at avisen ikke ville trykke flere Muhammed-tegninger lige foreløbig.

Efter Folketingets spørgetime blev Lars Løkke Rasmussen af Jyllands-Postens web-tv konfronteret med Inger Støjbergs holdning.

Og uden direkte at komme ind på hendes udtalelser gjorde han klart, at han ikke har noget at udsætte på Jyllands-Postens dispositioner.

- Jyllands-Posten har meget flot været med i forreste række. Jeg redigerer ikke Jyllands-Posten, jeg redigerer ikke nogen aviser.

- Det gør indtryk på mig, at han (Jyllands-Postens chefredaktør Jørn Mikkelsen, red.) selv åbent, modent og ærligt siger, at der også indgår nogle sikkerhedsovervejelser i den måde, som Jyllands-Posten er blevet redigeret på.

- Det skal vi ikke bruge til at pege fingre mod Jyllands-Posten, siger Lars Løkke Rasmussen i et interview, der er lagt ud på jp.dk.

Både Politiken, Berlingske og Information trykte dagen efter massakren på Charlie Hebdos redaktion i Paris forsider og tegninger fra det franske satiriske magasin, der blandt andet afbildede profeten Muhammed.

Jyllands-Posten valgte bevidst at lade være, og det kastede følgende kommentar af sig fra Inger Støjberg:

- Jyllands-Posten har lige siden Muhammed-krisen været et ikon for ytringsfriheden i Danmark. Desværre ser det ud som om, at de har givet op, sagde hun til Politiken.

/ritzau/