Løkke vil skatte-fritage brug af Marienborg

Statsministeren skal ikke længere betale skat, når han eller hun bruger embedsboligen Marienborg. Sådan lyder et af forslagene i det lovforslag, som regeringen onsdag fremlægger, der blandt andet skal ændre momsloven, skriver Altinget.

I det såkaldte samlelovforslag, der indeholder en række forslag, foreslår regeringen blandt andet en skattefritagelse af privat brug af Marienborg for den til enhver tid siddende statsminister.

Marienborg, der ligger i Frederiksdal ved Lyngby, bliver stillet til rådighed for landets statsminister som bolig og til repræsentative formål. Og ifølge Lars Løkke Rasmussen (V) er det et oplagt sted at bruge i forbindelse med sine opgaver som statsminister:

- Jeg ønsker at benytte Marienborg noget mere i det løbende arbejde, end jeg gjorde, sidst jeg var statsminister, siger Lars Løkke Rasmussen til Altinget i en skriftlig kommentar.

- Stedet egner sig godt til uformelle møder, arrangementer med eksterne parter, regeringsmøder, mødeforberedelse med videre. Nogen gange er det praktisk at kunne overnatte deroppe i den forbindelse, fortsætter Løkke.

- Eksempelvis har jeg gjort det til en vane at løbe en tur med forskellige gæster tidligt mandag morgen, og her er det naturligt at overnatte deroppe aftenen inden.

- Som reglerne er, vil den type overnatninger kunne udløse fuld skattepligt for hele året, selvom det sker i forbindelse med arbejde, tilføjer statsministeren.

Som loven er i dag, bliver statsministeren beskattet, hvis han eller hun overnatter på Marienborg ved for eksempel officielle besøg eller efter lange arbejdsdage, men det vil regeringen altså nu lave om.

- Derfor er jeg tilfreds med, at en bred kreds af partier nu bakker op om at ændre reglerne, så det bliver enklere at anvende Marienborg som en del af mit virke som statsminister, siger Lars Løkke Rasmussen til Altinget.

Det nye lovforslag er dog betinget af, at statsministeren ikke tager bolig på Marienborg. Hvis statsministeren afskriver sig retten fra at bruge Marienborg og giver retten videre til en anden minister, vil reglerne omfatte den minister.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip