Løkke vil styrke kontrollen i grænseområderne

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, må kigge langt efter permanent kontrol ved de danske grænser.

Til gengæld lægger statsminister Lars Løkke Rasmussen i sit regeringsgrundlag op til, at der skal være mere kontrol i områderne bagved grænsen. Dermed kan Danmark uden problemer leve op til reglerne for Schengen-samarbejdet.

I regeringsgrundlaget hedder det:

- Regeringen vil gennemføre en markant styrkelse af kontrollen i grænseområderne med henblik på at give politi og toldvæsnet bedre muligheder for at gribe ind over for grænseoverskridende kriminalitet og illegal indvandring.

- De kriminelle skal vide, at Danmark ikke er et fristed for grænseoverskridende kriminalitet, der skal sættes hårdt ind over for udenlandske tyvebander, narkohandlere og menneskesmuglere.

Dermed giver Lars Løkke Rasmussen tilsyneladende en indrømmelse til Dansk Folkeparti, som har haft grænsekontrol blandt de vigtigste punkter i regeringsforhandlingerne. Men der er en tilføjelse.

Den nye Venstre-regering gør det meget klart, at grænsekontrollen ikke på nogen måde må stride med de forpligtelser Danmark har i forhold til de andre EU-lande:

- Den styrkede kontrol vil blandt andet omfatte nyt udstyr og mere mandskab. Indsatsen skal ske inden for rammerne af Schengen-samarbejdet og i dialog med vores nabolande.

- Regeringen vil gå i dialog med de relevante myndigheder om, hvordan den styrkede kontrol konkret udmøntes, hedder det i regeringsgrundlaget.

/ritzau/

Dagens Gossip