Løkke vil udbrede sin politik med ny hjemmeside

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kommer snart med et nyt tiltag, hvis formål er at udbrede regeringens politik mere effektivt til danskerne.

På Statsministeriets hjemmeside er et stillingsopslag, hvor der søges en chef for regeringens nye kommunikationsenhed.

Heri står der blandt andet:

- Det er regeringens ambition at kommunikere åbent og tilgængeligt. Regeringen ønsker en tættere dialog med borgere, medier og øvrige interessenter. Og der skal være bedre mulighed for at følge med i regeringens politiske forslag og resultater.

- Derfor opretter regeringen en ny kommunikationsenhed i Statsministeriet.

Enheden, som blandt andet skal stå i spidsen for hjemmesiden regeringen.dk, kommer til at bestå af to til fire medarbejdere.

Den nye enhed skal ifølge stillingsopslaget arbejde tæt med de øvrige ministeriers presse- og kommunikationsafdelinger, og den skal varetage den overordnede strategiske kommunikation af regeringens større politiske udspil på tværs af ministerierne.

Hos Dansk Folkeparti er næstformand Søren Espersen ikke begejstret for tiltaget.

- Jeg er urolig ved, at det bliver sværere og sværere for pressen at få direkte adgang til ministrene. Man gemmer sig bag ved flere og flere skjolde. Det synes jeg, er et kæmpe demokratisk problem.

- Det her tiltag bidrager til en udvikling, hvor man laver en hel industri, hvor man bygger en presseafdeling op på linje med Mærsk. Det hænger slet ikke sammen med vores måde at tænke på i det danske folkestyre, siger Espersen til Ekstra Bladet.

/ritzau/

Dagens Gossip