Løkkes klimaorganisation afsløret for korruption i 2012

Skeletterne fortsætter med at vælte ud af skabet hos klimaorganisationen Global Green Growth Institute (GGGI), som Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, er formand for.

For blot et år siden blev organisationen afsløret af den sydkoreanske rigsrevision for omfattende korruption og misbrug af offentlige midler, skriver Politiken.

Det sydkoreanske Board of Audit and Inspection udkom med sin kritik i november 2012, mens Lars Løkke Rasmussen var formand for GGGI.

Rapporten omhandler ifølge Politiken efter alt at dømme perioden før Løkkes udnævnelse i maj 2012. Den danske stat har siden 2011 støttet organisationen med i alt 90 millioner kroner.

Enhedslistens Per Clausen kræver en redegørelse for, hvad de danske bistandskroner til GGGI i realiteten er gået til.

- Meget tyder på, at vi fremover skal være mere omhyggelige, når vi udpeger målene for vores støtte til klimaindsatsen i de fattige lande.

- I hvert fald vil vi kræve en tilbundsgående redegørelse for GGGIs aktiviteter, og hvad de danske penge er blevet brugt til, siger Clausen i en pressemeddelelse.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder

Korruptionsskandalen blev omtalt i sydkoreanske medier, men har ikke tidligere været fremme herhjemme.

Samtidig udtrykte den sydkoreanske rigsrevision kritik af, at GGGI har godtgjort husleje for et bestyrelsesmedlem og ansatte - uden at undersøge huslejens reelle størrelse.

Ifølge det sydkoreanske medie Chosun Ilbo gælder det også fire ansatte på GGGI's kontorer i London og København. GGGI har kontor i FN Byen i Nordhavnen.

Direktøren for GGGIs danske afdeling, Hans Jakob Eriksen, bekræfter rapportens eksistens over for Politiken, men han har ikke kendskab til, om hvorvidt danske medarbejdere er omfattet af kritikken.

Venstres formand og statsministerkandidat Lars Løkke Rasmussen er kommet i modvind, efter at det er kommet frem, at han har rejst luksuriøst i forbindelse med sit job for GGGI, hvor han har brugt mere end én million kroner på 15 rejser for organisationen.

Per Clausen ønsker nu også svar på, hvorfor Venstre-formanden ikke har oplyst Folketinget om korruption-afsløringerne.

På søndag har Lars Løkke Rasmussen indkaldt til pressemøde sammen med GGGI's direktør, Howard Bamsey, i København.

Her vil Løkke efter eget udsagn fremlægge "alle oplysninger om mine møde-, rejse- og opholdsomkostninger".

/ritzau/

Dagens Gossip