Løkkes skolevision: Alle skal stå på tæerne

Folkeskolen skal satse mere på kvaliteten, så danske elever lærer mere. Det kan ske ved at inddele elever i hold for dem, som er særligt dygtige til kemi, matematik eller et andet fag.

Det siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, som fredag formiddag holder "Klassens time" for godt 500 børn og voksne ved Folkemødet i Allinge på Bornholm.

- Vi skal skrue lidt op for vores ambitionsniveau. Det er selvfølgelig vigtigt, at vi har gode balletdansere og specielt vigtigt, at vi har nogle gode fodboldspillere, siger han med henvisning til Det Kongelige Teaters balletskole og fodboldskoler.

- Men det er endnu vigtigere for Danmark, at nogle unge mennesker bliver verdens bedste ingeniører og verdens bedste håndværkere. Jeg kunne godt tænke mig, at man opdelte undervisningen i nogle timer. Jeg ønsker en folkeskole, hvor alle skal op og stå på tæerne.

Lars Løkke Rasmussen henviser til, at eleverne i folkeskolereformen ad åre skal blive et år dygtigere i folkeskolen, så dét, eleverne nu kan i 9. klasse, har de fremover lært i 8. klasse. Eleverne undervises nu ét år mindre end deres forældre, fordi skoletimerne er skrumpet.

Med sin Løkkefond introducerer han fra efteråret undervisning i det såkaldte Kahn-akademi fra Californien. Her har man samlet læring i matematik i alt fra 2+2=4 samt universets sorte huller. Initiativet sker i samarbejde med KMD, forklarer Lars Løkke Rasmussen.

Løkkefonden underviste sidste sommer 23 drenge fra 8. klasse med elendige karakterer. Drengene blev undervist af de bedste lærere og den forhenværende jægersoldat Nikolaj Moltke Leth. Nu har to af eleverne fået 12 i matematik og en fået 10 i dansk, siger han.

- Det er drenge, som for et år siden var megatrætte af at gå i folkeskolen, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Dagens Gossip