Lønposten er steget voldsomt i folkekirken

I løbet af de seneste 20 år er lønudgifterne til folkekirkens personale steget med én milliard kroner, så den post nu er på 4,2 milliarder kroner ud af de samlede udgifter til folkekirken på 7,7 milliarder kroner. Det viser nye tal fra Ministeriet for Ligestilling og Kirke ifølge Kristeligt Dagblad.

Og det skyldes ifølge Søren Peter Hansen, der er provst i Syddjurs Provsti, blandt andet, at den frivillige arbejdskraft i folkekirken gradvist er blevet erstattet med lønnet arbejdskraft.

»Det, vi fik gjort gratis for 20 år siden, koster i dag penge. Hvad skyldes det så? Den store grund er, at man i kirken har haft penge nok,« siger han til Kristeligt Dagblad.

»For at sige det lidt frækt har folkekirken været meget kommunal i sin tilgang, for det handlede bare om at få brugt de penge, man havde, for der kom jo nye næste år. Den tilgang har hindret, at man så på tallene med alvor,« fortsætter han.

Lektor Jens Kristian Elkjær-Larsen, der er forskningsleder ved handelshøjskolen CBS med speciale i virksomhedsøkonomi, kalder den måde at forvalte skatteydernes penge på for uansvarlig.

»Kirken forvalter andre menneskers penge, og det er ret store tal, og hvis man ikke handler ud fra rigsrevisionsdyder som sparsommelighed og effektivitet, er det kritisabelt,« siger han til Kristeligt Dagblad.

I samme periode, som lønudgifterne er steget, er medlemstallet med 105.000.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip